Grote(re) investering

Goede isolatie zorgt voor een prettig en comfortabel huis en een lagere energierekening. Ga je aan de slag met zelf energie opwekken, dan is het altijd slim om eerst te beginnen met goede isolatie.

Woning isoleren

Je huis isoleren kan op verschillende plekken en manieren. Denk aan dak-, spouwmuur-, vloerisolatie en isolerende ramen. Je kunt het zelf doen of laten doen. Milieu Centraal geeft een overzicht van de mogelijkheden.

Energie opwekken

Zelf energie opwekken kan op verschillende manieren. Bijvoorbeeld met zonnepanelen, een zonneboiler en een warmtepomp. Op www.milieucentraal.nl staat praktische informatie over energie besparen en opwekken;

Aardgasvrij wonen

Wil je helemaal aardgasvrij wonen? Milieu Centraal heeft daarvoor een handig 6-stappenplan opgesteld.

Hulp nodig?

Wil je (zelf) aan de slag met isoleren en/of energie opwekken? Kijk dan eerst waar de meeste energie weglekt, waar en hoe je het meest kunt besparen, hoe je het beste energie kunt opwekken en wat de kosten en terugverdientijd zijn.

Raadpleeh de zonnekaart om te zien of je huis geschikt is voor zonnepanelen, vraag advies van een energiecoach, een energiescan laten uitvoeren en een energieplan laten opstellen. Kijk voor meer informatie op de pagina Hulp nodig?

Bekijk ook de maatregelen die niks kosten of die een kleine investering vragen.